Stel je vraag!

We krijgen vaak vragen van bezoekers over insecten of dieren die ze in en rondom eigen huis en tuin tegenkomen. Hieronder worden deze vragen beantwoord:

Vraag van Robin Dijkstra (9 jaar):

'Kunnen kakkerlakken ook in mijn huis voorkomen?'

Ja, dat kan. Kakkerlakken komen enkel op warme, vochtige en eventuele vuile plaatsen voor. Warmte en vocht zijn de belangrijkste elementen. Als je een kakkerlak in je huis aantreft, moet je zo snel mogelijk een bedrijf bellen dat ze kan bestrijden. Je hebt er namelijk zo een hele boel! Het is inderdaad waar dat je nooit een kakkerlak moet dood trappen of slaan. Daardoor verspreid je namelijk honderden eitjes.

Vraag van mevrouw Hoogland:

'Is dit een zwarte weduwe in mijn tuin?' (zie foto)

Vaak duiken er verhalen op dat er een zwarte weduwe is gezien in een huis of tuin. Meestal is het echter de koffieboonspin. Deze spin is erg donkerbruin tot zwart en lijkt, net als de kogelspin, erg op de zwarte weduwe. Het grote verschil is dat de zwarte weduwe op zijn rug rode strepen heeft. De koffieboonspin is echt niet gevaarlijk of giftig!

Natuurweetjes

Heb je ook iets in je huis of tuin gezien dat je niet herkent? Of wil je gewoon een vraag stellen over kriebelbeestjes of de natuur? Laat het ons weten! Samen komen we er wel uit.

Mail daarom je vraag naar info@doezoo.nl. Een foto meesturen mag!

Content Bottom Hand Sprinkhaan